Storworkshop på Capellagården 13/5

Storworkshop på Capellagården 13/5

1,095.00

Kom på en hudvårdsworkshop extra allt! Vi tillverkar en hel serie ekologisk hudvård för ansiktet, med aktiva ingredienser som ligger i utvecklingens absoluta framkant. Det här är hemgjord hudvård i sin finaste form, på en av Sveriges vackraste platser. 

NÄR: 13/5 kl. 10-14 VAR: Capellagården i Vickleby

Detta ingår:

  • Föreläsning och kursmaterial
  • Rengöringspasta med leror, havre och jojoba, 60 ml
  • pH-balanserande ansiktsvatten med aktiva ämnen, 100 ml
  • Ansiktsmask med honung och växtextrakt, 120 ml
  • Probiotiskt eller pigmentutjämnande fuktserum, 30 ml
  • Skräddarsydd ansiktsolja med squalene och kelp, 30 ml
  • Förpackningar i glas och etiketter

Kolla in alla detaljer nedan!

sold out
Ja, jag vill ha en plats!

Välkommen till en riktigt matig hudvårdsworkshop på vackra Capellagården på södra Öland. Den här workshopen är för dig som är intresserad av hållbar, ekologisk hudvård med riktigt effektiva ingredienser. Efter workshopen kommer du att ha (nästan) allt du behöver för kyssa skönhetsindustrin farväl, om du vill! Mycket kommer säkert att vara alldeles nytt, så här kommer en närmare presentation av workshopens innehåll.
 

Fokus på aktiva ämnen

Vi börjar med en kort sammanfattning av grunderna inom hudvård, och de vanligaste metoderna för att tillverka egen hudvård. Sedan går vi igenom hur de olika produkterna och deras aktiva ämnen fungerar. Vi går igenom alla tekniker ordentligt och ser till att du får gott om tid till dina egna skapelser.

Om du inte har varit på en Hudvårdsverkstan-workshop förut, eller inte har börjat testa själv hemma, kan det vara bra att läsa in sig lite grann innan det är dags. Kolla till exempel in Organic Makers introduktion till hemgjord hudvård, och deras finfina fettsyreguide. Och gå bananas här på bloggen om du inte redan gjort det :D

När allt är blandat och klart förpackar vi hudvårdsprodukterna i fina burkar och flaskor av glas som du kan återanvända hemma sen. Efter workshopen kan du glida vidare ut på Öland Spirar som pågår för fullt. Alldeles utanför hittar du Capellagårdens trädgårdar, den mysiga trädgårdsbutiken och deras café. 
 

Din egen ekologiska hudvårdsserie

Vi tillverkar fem ekologiska produkter för ansiktet, från rengöring till insmörjning. De är säkert lite annorlunda än vad du är van vid, och förhoppningsvis kommer du att älska dem! Du får genomarbetade recept att luta dig mot, och hjälp med att anpassa produkterna efter din hudtyp. I vanlig ordning kommer de flesta ingredienser från supermedvetna Organic Makers i Malmö.

Rengöringspasta med leror, havremjöl och jojobaolja, 60 ml

Superabsorberande leror, rengörande kolloidalt havremjöl och kallpressad jojobaolja förvandlas till krämig rengöringsmjölk vid kontakt med vatten. Vi använder kaolinlera, rhassoullera, grön lera, röd lera och eteriska oljor för att anpassa rengöringspastan efter din hudtyp.

pH-balanserande ansiktsvatten med aloe vera, glycerin och aktiva ämnen, 100 ml

Svep bort den sista smutsen, balansera hudens pH-värde och inte minst, börja behandla huden med aktiva ämnen. Välj mellan att göra ett ansiktsvatten för torr/normal hud med roshydrolat och superfuktbindaren sodium PCA; eller ett ansiktsvatten för fet hy/förstorade porer med exfolierande pilbarksextrakt. Pilbarksextrakt innehåller naturlig salicylsyra, ett av få ämnen som på ett skonsamt sätt kan lösa upp blockerade porer. Båda dessa ansiktsvatten är också utmärkta förbehandlingar inför en ansiktsmask.

Ansiktsmask med honung, glycerin, växtextrakt och e-vitamin, 120 ml

Det mest högteknologiska på den här workshopen är faktiskt varken algextrakt eller sodium PCA, utan lokalt producerad honung. Det finns få ingredienser som kan göra lika mycket nytta för huden, och som har lika mycket forskning i ryggen. Vi kombinerar fast honung av högsta kvalitet med växtextrakt, glycerin och e-vitamin för en supervårdande och milt exfolierande ansiktsmask. 

Fuktserum med probiotika eller pigmentutjämnande ämnen, 30 ml

Dagens mest utmanande moment är en kall emulsion som vi gör med vegetabiliskt lecitin. Välj mellan att göra ett pigmentutjämnande eller ett probiotiskt serum. (Ja, du läste rätt! Probiotika för huden!) Om du är supernybörjare kan du välja att göra en enklare gel istället, men med samma kraftfulla aktiva ämnen i.

Skräddarsydd ansiktsolja med squalene och kelp, 30 ml

Hudvårdsverkstans populära ansiktsolja, version 2.0. Utöver finast tänkbara kallpressade, ekologiska oljor kommer vi att använda aktiva ingredienser som får åldrandet att gå lite långsammare. Du får skräddarsy en ansiktsolja precis efter din hudtyp (exempelrecept finns att luta sig mot) och sedan spetsa den med ungdomsbevarande squalene och kelpextrakt. Skulle du vilja ha en lättare känsla på din olja finns även naturlig och ekocertifierad silkonersättning på plats.


Anmäl dig idag!

Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller. Du anmäler dig här på sidan och betalar direkt med kort. Anmälan är bindande, men det går självklart bra att byta in en ersättare om du får förhinder. Tveka inte att höra av dig via Facebook, Instagram eller anna@hudvardsverkstan.se om du undrar något. Varmt välkommen!

Foton på Capellagården: Alex Nordstrom/Wikimedia Commons. License: CC-by-sa.