Vad är Hudvårdsverkstan?

Hudvårdsverkstan är Anna Bjurströms labb för hemgjord, ekologisk hudvård. Det är mitt kök, det är workshopparna vi har tillsammans, det är FacebooksidanInstagramkontot och den här hemsidan. 

Hudvårdsverkstan är mitt sätt att dela kunskap och erfarenheter med andra som också gillar idén med DIY hudvård. Jag vill visa att det går, och göra det lätt att komma igång.
 

VEM ÄR ANNA BJURSTRÖM?

På dagarna är jag projektledare på en reklambyrå och på kvällarna är jag amatörkosmetolog. Jag är utbildad inom kommunikation, marknadsföring och ekonomi; gammal bloggare och tidigare skribent inom politik, jämställdhet och integration. Och en van föreläsare och workshopledare när det handlar om kommunikation.

Mitt hudvårds-CV är mer blygsamt, det har jag helt enkelt lärt mig genom att plöja internetz och testa på mig själv.

Läs mer om mig här.
 

VAD ÄR HUDVÅRDSVERKSTANS FILOSOFI?

Okej, det här inte alls en frequently asked question men jag tänker lägga ut texten lite ändå. 

När jag tillverkar egen hudvård av fina, ekologiska ingredienser känns det som att jag knäcker systemet och ger fingret åt gubbarna som tjänar pengar på att ge kvinnor komplex. Istället gör jag något kärleksfullt för min kropp och för miljön. Man kan koka ner det till två saker: frihet från skönhetsindustrin och kontroll över ingredienserna.

Jo, en sak till förresten: Den bubblande, berusande glädjen över att ha gjort en riktigt fin kräm, förpackat den i en riktigt fin burk och skrivit en riktigt fin etikett. Vissa saker är inte så himla komplicerade :D

En annan bit som är viktig för mig är att försöka ha en vetenskaplig blick på det här och inte hejdlöst upprepa populära bloggmyter av typen "hallonfröolja har SPF 50". Sånt slipper ni här alltså.

 

KAN MAN KÖPA PRODUKTERNA SOM DU TILLVERKAR?

Det här är däremot the most frequently asked question. Tyvärr inte kan man inte köpa färdiga produkter av mig, jag tillverkar bara i liten skala och har inte sökt tillstånd från Läkemedelsverket för försäljning av färdiga hudvårdsprodukter.

För dig som inte ids labba själv men söker rena, gediget producerade hudvårdsprodukter kan jag till exempel rekommendera Organic Makers färdiggjorda produkter, Maria ÅkerbergEstelle & Thild och Skin Actives/Active Formulas. 
 

Jag har acne / EKSEM / ROSACEA, vad ska jag använda?

Om du har ett specifikt hudproblem och behöver hjälp, ska du prata med en hudläkare eller hudterapeut. Jag är inte utbildad att ge dig personliga råd eller rekommendationer, och alla funkar så olika så risken är att det blir tokigt ändå. Däremot kan jag berätta en hel del om hur olika ingredienser brukar fungera och hänvisa vidare till forskning som har gjorts på ämnet. Utifrån det kan du börja prova dig fram och så småningom hitta rätt hudvård för dig.
 

Får jag komma på en workshop?

Ja för tusan, du är varmt välkommen! Jag håller workshops med olika svårighetsgrad i närheten av Kalmar och Öland och alla som vill prova på att göra egen, ekologisk hudvård kan vara med. Läs mer här!