Saker jag kokar ihop inför förlossningen

Saker jag kokar ihop inför förlossningen

Efter att bara precis orkat sno ihop lite ansiktsoljor under graviditeten har plötsligt den stora inspirationen slagit till. Misstänker att det är samma "inspiration" som har lett till manisk städning, rensning, ommöblering, amnings-BH-shopping och marmeladkokning, det vill säga nedräkning till BF. (Det blir också oundvikligen lite barntema här på bloggen, men många av er som läser har ju barn så jag tänker att det kanske kan gå hem.)

Jag har ju glatt badat i köpehudvård under graviditeten men nu längtar jag verkligen efter mitt hemgjorda. Det blir fasiken bättre. Inte minst i fettbaserade produkter som oljeblandningar och salvor. Köpeversionerna har någon billig basingrediens, snålt med det guttiga och är fulla med eteriska oljor, även i produkter till barn. Läs mer om ingredienser jag undviker till barnen här.

På min to-do-list inför förlossningen har jag haft:

Zinksalva var en av de första produkterna som jag lärde mig att göra, och i förhållande till hur enkel den är att göra gör den väldigt stor nytta. Har haft den till dottern sen hon var bebis och den har funkat superbra om hon blivit röd i rumpan. 

Rengöringsolja har jag för att göra rent efter bajs, målarfärg, blåbär eller vad det nu må vara. I den här versionen finns inget emulgeringsmedel som man annars (med fördel) kan ha i sin rengöringsolja, utan bara riktigt snälla (och hyfsat billiga) oljor som funkar för bebishud. Jag blöter en tvättservett eller en liten handduk, duttar på lite olja och gnuggar försiktigt rent. Works like a charm.

Och så till sist en elasticerande olja till mig själv. Lite sent att blanda ihop en sån i vecka 37 tycker du? Kom ihåg att både tuttar och snippa också snart ska expandera av bara sjutton :P

Recept på dessa tre enkla men väldigt användbara godingar kommer inom kort!

Hudvårdsingredienser att använda på bebisar

Hudvårdsingredienser att använda på bebisar

Hudvårdsingredienser att undvika på bebisar

Hudvårdsingredienser att undvika på bebisar