Så kom hon

Så kom hon

Vi åt tre stora kulor Otto-glass i Grönhögen och tog ett spontant kvällsdopp i Näsby. Vinden, havet och sanden var lena som ...Otto-glass och jag slappnade av hela vägen in i livmodern. Sa till Jens att nu ligger bebisen så långt ner att den fantamej snart trillar ut av jordens dragningskraft. 

När det mörknat stod vi i den ljumma luften och spanade efter cirkusen som alltid kommer åkande söderut vid den här tiden på året. Lite som när tranorna kommer på våren. Jag började känna svaga värkar men vågade inte säga något, ville inte jinxa det.

Vid 23-tiden dundrade de stora lastbilarna förbi och Signe fantiserade om vad det fanns för djur där i. Ungefär samtidigt som den sista cirkusbilen passerade började värkarna komma tätare och göra ont på riktigt. En stund senare somnade lilltjejen i min famn medan jag grät tysta tårar över att vår tid som tre, med en enda liten favoritmusketör, oundvikligen var förbi. Vid midnatt gick vattnet. 

Resten av förlossningen var snabb och intensiv. Klockan ett var vi på sjukhuset; vid två tog Jens en bild på mig med tummen upp på pilatesbollen; vid fyra bröt jag ihop över att det gjorde så förbannat jävla ont; halv fem kom narkosläkaren Siv som en fyr i stormen och la epiduralbedövning. När katetern sattes in tog jag en värk helt stillasittande med barnmorskans arm i ett järngrepp och upplevde hur alla sinnestryck stängdes av och kom tillbaka ett efter ett; väldigt knarkigt. Jag hann trycka två-tre gånger på epidural-bedövningsknappen (så high tech!), sen kom krystvärkarna. Tio minuter senare var hon ute och på pricken lik sin syster. Det var som att se samma barn komma ut en gång till. Också lite knarkigt.

Det här var för ganska exakt två veckor sen. Nu har den värsta mjölkstasen, hormonchocken och förlossningshemorrojden lagt sig och jag kniper, ammar och njuter av bebis.

 ...och fixar faktiskt lite hemgjord hudvård! Från och med nästa inlägg är vi on topic igen :)

Kroppsolja till gravidmagen, amningstuttarna och det allra heligaste

Kroppsolja till gravidmagen, amningstuttarna och det allra heligaste

C-vitamin för huden

C-vitamin för huden