Bare Origin och Hudvårdsverkstan släpper e-bok

Bare Origin och Hudvårdsverkstan släpper e-bok

Tjoho, här kommer en liten nyhetsuppdatering från mig. Först, och viktigast:

Hudvårdsverkstan + Bare Origin = e-book mashup

För ett tag sedan hittade Nena Stojova och jag varandra i DIY-rymden. Hon driver det svenska, ultra-medvetna och minimalistiska hudvårdsmärket Bare Origin där exempelvis arganoljan köps in på plats hos ett kvinnligt kooperativ i Marocko. Den sortens passion för vackra råvaror, rättvis handel och globalt systerskap får mitt hjärta att slå volter. Det, och arganolja med choklad.

Tillsammans jobbar vi nu med en liten e-bok som kommer ut i början av nästa år om allt går som det ska. Den innehåller en nybörjarguide till hemgjord hudvård, tio enkla recept med de finaste råvarorna vi vet och några djupdyk i ingrediensernas ursprung. Boken kommer att vara gratis för det är gott, och du kommer att kunna ladda ner den direkt här på sajten.

Mash-up-kollage av Martina Nedelkovska

hudvardsverkstan-workshop-capellagarden-16.jpg

Ingen höstworkshop - men låt revolutionen rulla vidare ändå!

Tyvärr kan jag inte hålla en workshop just nu som det var tänkt, och som jag vet att många av er hade sett fram emot. Jag är ledsen för det! Hälsan strejkar lite, håll tummarna att jag är på banan snart igen.

Men! Om du är toksugen på att blanda hudvård ihop med andra sköningar, skramla ihop några kompisar och kör en egen verkstad tillsammans! Jag tänker Jussi Björling, pepparkakor, glögg (jag menar vin) och kollektiv hudvårdstillverkning..? Här kommer några recept som kanske kan passa:

Kroppsskrubb med kokosolja och socker
Body balm med kakaosmör och apelsin
Ansiktsmask med honung och morotsextrakt
Enkel fuktgel med aloe vera
Gyllene ansiktsolja deluxxxe

Tveka inte att höra av er om ni har frågor! När ni ska köpa ingredienser kan jag rekommendera Organic Makers och Naturkosmos. Och kom för guds skull ihåg att tagga @anna_makes_skincare om det blir nåt gutt hudvårdsröj där hemma i stugorna! <3

Foto från vårens workshop på Capellagården av Malin Wengdahl

Ett litet tips på den berömda fredagen

Ett litet tips på den berömda fredagen

Experiment med hyaluronsyra

Experiment med hyaluronsyra