Enkel sockerskrubb som du kan göra ...nu.

Enkel sockerskrubb som du kan göra ...nu.

Nog för att det kul att gå mad scientist och spränga köket med nya hudvårdsuppfinningar. Men naturliga ingredienser talar också ganska bra för sig själva. Även enkla kombinationer blir fett lyxiga om du har bra ingredienser. 

(Jag var på väg att skriva något om livet och tiden också men är det inte bättre att vi slutar kollektivsucka över livspusslet och bara slutar göra en massa skit? Med skit menar jag att renovera köket, svara på jobbmail efter 17 och ansvara för födelsedagspresenter till sambons kusinbarn. Då är det viktigare med lite kärleksfull egenvård.)

Den här tar fem minuter att göra och du har garanterat de flesta ingredienser som behövs i skafferiet. Resultatet är en burk dekadent självkärlek och hud som S.A.M.M.E.T.


Kroppsskrubb med rörsocker och kokosolja, ca 140 g / 120 ml burk

5 - 10 gram flytande (gärna torra) oljor, till exempel solrosolja, hampfröolja, nyponfröolja, hallonfröolja, ja vad du vill. Jag gjorde en variant med solrosolja och en med hampfröolja och acai-olja.

20 - 25 gram kallpressad kokosolja (ger skrubben en riktig smarrig konsistens)

100 - 110 gram ekologiskt rörsocker (eller liknande)

Eteriska oljor om du vill

Oljorna ger färg, doft, konsistens och vårdar huden. Sockret skrubbar obviously, men binder faktiskt också fukt till huden när det smälter. Tillsätt eteriska oljor om du vill! Några som passar bra är vanilj, apelsin, lavendel, geranium eller vad som helst som du tycker om. Om du har känslig hud, hoppa över dem.

DSC07661.JPG

Gör så här

Du behöver en lite lagom stor skål + en sked. Blanda först flytande olja med kokosolja, så att du får en mjuk fettblandning. Tillsätt ev. eteriska oljor. Det är inte så noga med mängderna här, höfta lite om du inte ids hålla på och väga. 

Tillsätt sedan socker tills skrubben får samma konsistens som sorbet. Skulle den bli för smulig, tillsätt lite mer olja. Är den för lös, blanda i lite mer socker. Skopa upp i en burk när du är nöjd!


Använd skrubben som sista steg i badet eller duschen

Det är nice om oljorna i skrubben får hänga kvar på huden istället för att åka ner i avloppet. Därför funkar det bäst att använda skrubben mot slutet och sedan bara skölja hastigt innan du kliver ur. 

Skrubben håller i en halv evighet om du undviker att få ner vatten i burken. Använd gärna en sked för att skopa upp skrubben, eller torka av händerna innan. 

Vsg för njutning! :D

Ansiktsvatten med pilbarksextrakt

Ansiktsvatten med pilbarksextrakt

3 x fina fotbad med salt och ekologiska örter

3 x fina fotbad med salt och ekologiska örter