Hej!

Hej!

Jag har separerat och flyttat. Nu bor jag i ett litet gult tegelhus från 1965, några kvarter från barnens pappa. Har gått förbi här så många gånger på mina barnvagnspromenader och tänkt “stackars satar som bor i gula tegelhus från 60-talet” men nu blev det faktiskt precis rätt ändå. Det finns en stor altan där solen alltid skiner, planlösningen är typ analt välgjord och det finns mer förvaring än jag har prylar. Kalla mig omvänd.

När jag packade ihop mina flyttkartonger så var det oanständigt många lådor som märktes “hudvård”. Men i bästa 60-talsanda så finns det ett så kallat hobbyrum i källaren och där ligger mina glasbägare, pipetter, flaskor, burkar och dyrbara ingredienser prydligt ordnade i ÖB:s flyttlådor med dubbel wellpapp. Jag börjar längta efter att koka ihop nya uppfinningar! Under tiden har jag några långtidstestade recept, en handfull bra-att-ha-vid-kris-köpe-produkter och tankar om “äkta” klimatsmart hudvård som jag ska skriva om. Välkommen tillbaka till dig och till mig.

(Bilden är från mitt ständigt pågående projekt “serum”, när jag testade olika koncentrationer av två sorters flytande emulgeringsmedel. Dessutom var jag tuff och försökte emulgera med en liten mini-mixer för att göra receptet extremt nybörjarvänligt. Av fem versioner failade fyra inom ett par veckor eller månader och ingen passade min hud till 100%. Men det var kul ändå!)

Ansiktsvatten med hibiskus och hyaluronsyra

Ansiktsvatten med hibiskus och hyaluronsyra

Hemgjord zinksalva med sheasmör

Hemgjord zinksalva med sheasmör