It's alive

It's alive

Bästa DIY-kompisar, nu är jag igång igen! Här kommer en liten update från *livet* innan det är dags för årets första enkla DIY-hack.

Hela förra hösten hade jag helt bisarra problem med andningen och kunde inte hitta orsaken. Från att ha varit vältränad kunde jag inte ta en trappa eller jogga tjugo meter. Efter att ha kollat hjärta, lungor, sköldkörtel, borrelia och för säkerhets skulle gått i terapi, kom jag till slut till en osteopat och sedan en sjukgymnast som hjälpte mig låsa upp spänningar i bröstmusklerna. Det lättade direkt.

Sen har jag yogat, stretchat, andats och undvikit datorn så mycket det går, och blivit mycket bättre. Jag kommer att fortsätta på det spåret, vilket också innebär lite mindre av att hänga över precisionsvågen på den låga bänken i mitt kök, redigera bilder hela kvällarna och formulera Instagraminlägg på telefonen. Jag hoppas kunna riva av en workshop längre fram i vår, men först ska jag bli helt bra. Ni får ta vad ni får helt enkelt!

En positiv bieffekt är att jag äntligen tagit upp yoga igen, efter att nästan bara ha styrketränat de senaste åren. Gillar yoga eftersom det knyter ihop hjärta, hjärna och kroppen så fint. Bästa Therese a.k.a. Fröken Knut har gett mig personlig handledning; kan varmt rekommendera det om du är ny på yoga eller har några särskilda problem som du behöver hjälp att tackla. 

Under tiden har jag ett skafferi fullt av nya ingredienser som jag inte har hunnit prova, plus kultiga mixern Kai Blendia som jag inte ens packat upp. Den är gjord för mat, men har ett speciellt munstycke som tydligen passar extremt bra för emulsioner, vilket har gjort den populär bland DIY:are. Den tyska tillverkaren har tyvärr slutat göra nya (jag ringde dem till och med och kollade) men jag hade tur och hittade en ful grön på rea hos välsorterade Alexmo Cosmetics i Tyskland. Räkna med ett blogginlägg om den när jag har testat den.

Ett projekt har dock fått löpa på här över jul och nyår, nämligen e-boken som jag gör med Bare Origins! Alla recept är klara, bilder är tagna och layout pågår. Den känns riktigt nice och innehåller bara helt nya recept som jag tagit fram - hoppas verkligen att ni kommer att tycka om dem. Håll utkik efter lansering inom kort!

I februari kommer jag också att gästblogga för engelska Naissance som är duktiga på oljor, på bilden ser ni lite work in progress. Ledtråd: havtorn.

Okej folks då kör vi 2018. Hej så länge!

Hemgjort vaniljextrakt med jojobaolja

Hemgjort vaniljextrakt med jojobaolja

God jul!

God jul!