Storworkshop på Capellagården den 13 maj

Storworkshop på Capellagården den 13 maj

Jag är så stolt över att presentera vårens andra och sista workshop: en storworkshop med de bästa naturliga ingredienserna som finns att få tag i, på vackra Capellagården på södra Öland. Vi kör 10.00 - 14.00 lördagen den 13 maj, och efteråt kan du kuska runt på Öland Spirar om du vill ha mer av allt.

Jag har satt ihop mina fem favoritprodukter för ansiktet och spetsat dem med helt nya aktiva ingredienser från svenska Organic Makers. Naturligt kan också vara högteknologiskt och jag älskar det. Anmäl dig här!

Vi tillverkar:

Rengöringspasta med leror, havremjöl och jojobaolja, 60 ml

Superabsorberande leror, rengörande kolloidalt havremjöl och kallpressad jojobaolja förvandlas till krämig rengöringsmjölk vid kontakt med vatten. Vi använder kaolinlera, rhassoullera, grön lera, röd lera och eteriska oljor för att anpassa rengöringspastan efter din hudtyp.

pH-balanserande ansiktsvatten med aloe vera, glycerin och aktiva ämnen, 100 ml

Svep bort den sista smutsen, balansera hudens pH-värde och inte minst, börja behandla huden med aktiva ämnen. Välj mellan att göra ett ansiktsvatten för torr/normal hud med roshydrolat och superfuktbindaren sodium PCA; eller ett ansiktsvatten för fet hy/förstorade porer med exfolierande pilbarksextrakt. Pilbarksextrakt innehåller naturlig salicylsyra, ett av få ämnen som på ett skonsamt sätt kan lösa upp blockerade porer. Båda dessa ansiktsvatten är också utmärkta förbehandlingar inför en ansiktsmask.

Ansiktsmask med honung, glycerin, växtextrakt och e-vitamin, 120 ml

Det mest högteknologiska på den här workshopen är faktiskt varken algextrakt eller sodium PCA, utan lokalt producerad honung. Det finns få ingredienser som kan göra lika mycket nytta för huden, och som har lika mycket forskning i ryggen. Vi kombinerar fast honung av högsta kvalitet med växtextrakt, glycerin och e-vitamin för en supervårdande och milt exfolierande ansiktsmask. 

Fuktserum med probiotika eller pigmentutjämnande ämnen, 30 ml

Dagens mest utmanande moment är en kall emulsion som vi gör med vegetabiliskt lecitin. Välj mellan att göra ett pigmentutjämnande eller ett vårdande probiotiskt serum. (Ja, du läste rätt! Probiotika för huden!) Om du är supernybörjare kan du välja att göra en enklare gel istället, men med samma kraftfulla aktiva ämnen i.

Skräddarsydd ansiktsolja med squalene och kelp, 30 ml

Hudvårdsverkstans populära ansiktsolja, version 2.0. Utöver finast tänkbara kallpressade, ekologiska oljor kommer vi att använda aktiva ingredienser som får åldrandet att gå lite långsammare. Du får skräddarsy en ansiktsolja precis efter din hudtyp (exempelrecept finns att luta sig mot) och sedan spetsa den med ungdomsbevarande squalene och kelpextrakt. Skulle du vilja ha en lättare känsla på din olja finns även naturlig och ekocertifierad silkonersättning på plats.

Missa inte detta. Alla detaljer hittar du här!

***

UPDATE 23/4: Workshopen är fullbokad, men lämna en kommentar här, på Instagram eller Facebook för att få en notis om en plats skulle bli ledig. Och skriv gärna upp dig på Hudvårdsverkstans nyhetsbrev för att få info om kommande workshops! Vi hörs <3 /Anna

Nya aktiva ämnen från Organic Makers

Nya aktiva ämnen från Organic Makers

Ekologiskt läppbalsam med kakaosmör, honung och apelsin

Ekologiskt läppbalsam med kakaosmör, honung och apelsin