Aight, dags att börja peppa för workshop!

Aight, dags att börja peppa för workshop!

Okej vänner, snart släpps platserna till DIY-workshopen den 13 maj på Capellagården! Jag jobbar med att spika recepten och så snart det är klart så kör vi. 

Just nu väntar jag på ett par sprillans nya aktiva ämnen som är på väg från Organic Makers, bland annat probiotika för hemgjord hudvård :OOO Om din puls går upp lika mycket som min av sånt så kommer du att trivas på den här workshopen. Jag ska försöka ta med så många coola ingredienser som jag kan.

I helgen jobbade jag på ett mumsigt serum, att ha som bas för probiotikan. Här har jag använt vegetabiliskt lecitin för att skapa en tunn emulsion, som går att göra även med ett minimum av utrustning. Lecitinet gör så att vi kan blanda in en liten mängd fett i ett vattenbaserat serum, så att det känns skönare på huden och binder fukt längre. Det är samma ämne som finns i äggulor och gör så att majonnäsen håller ihop! Lecitinet gör också att huden lättare tar upp serumet. Som en bonus gör det att vi kan tillsätta fettlösliga aktiva ämnen i serumet, till exempel e-vitamin. Vi får se hur det exakta receptet ser ut till slut, men so far so good! 

Om du vill vara med och tillverka en hel serie ekologisk hudvård för ansiktet, ringa in den 13 maj i kalendern, skriv upp din e-postadress här och var redo när platserna släpps. Varmt välkommen till verkstan!

Ekologiskt läppbalsam med kakaosmör, honung och apelsin

Ekologiskt läppbalsam med kakaosmör, honung och apelsin

Köpefavorit: Rahua balsam

Köpefavorit: Rahua balsam