Köpefavorit: Rahua balsam

Köpefavorit: Rahua balsam

Hårvård tycker jag är svårt att göra själv. Min tunna hårstrån blir antingen snustorra eller nedtyngda av fett med de vanliga husmorsknepen. Så till håret blir det oftast köpegrejer, och då gärna något med så bra ingrediensförteckning som möjligt.

Jag gillar norska Urtekrams enkla, ekocertifierade schampon, men deras balsam funkar inte på mitt hår. Det blir för tungt. Så för något åt sedan provade jag ett balsam från amerikanska Rahua, (uttalas ra-wa) som bland annat finns att köpa på Kicks, och har bara kört med det sen dess.

Rahua har en kort och koncis ingrediensförteckning med 100% naturliga ingredienser. De aktiva ingredienserna är några väldigt exotiska oljor, som är ekologiskt odlade i Sydamerika. Jag ber en liten bön för att det verkligen är så schysst odlat som tillverkaren säger, för det här balsamet har blivit bästis med mina hårstrån.

Det ger inte den där omedelbara balsamkänslan som vanliga balsam med silikoner gör. Man måste jobba in det, och gärna låta det sitta i en stund. Väl där känns det som att det gör nytta på djupet och stärker håret mer och mer för varje användning. Första gången jag använde det fick jag ha i ganska mycket produkt, och håret bara sög i sig av det goda. Efter det har det räckt med en klick i storlek som en (ny!) femkrona till mitt tjocka hår. Jag jobbar in det ordentligt, och låter det sitta i så länge som jag har tid med. 

En stor fördel med den här typen av balsam (det gäller både Rahua och andra mer naturliga balsam) är att det funkar precis lika bra som leave-in-produkt. Jag brukar jobba in några droppar i längderna när håret är handdukstorrt.

Det här är det enda naturliga balsamet som har gjort mitt hår starkare och mindre frissigt, utan att samtidigt tynga ner det. Det är svidande dyrt (330-350 kronor för 275 ml) men räcker länge, jag förbrukar kanske en flaska var tredje månad. 

Testa om du letat efter ett ekocertifierat balsam men inte hittat rätt! Rahua verkar ha knäckt koden.

Aight, dags att börja peppa för workshop!

Aight, dags att börja peppa för workshop!

Efter-sol-ansiktsmask med Kung Markattas baobabpulver

Efter-sol-ansiktsmask med Kung Markattas baobabpulver