Ansiktsvatten med pilbarksextrakt

Ansiktsvatten med pilbarksextrakt

Salicylsyran som till exempel finns i Paula's Choice 2% BHA går inte att köpa själv för användning i hemgjord hudvård, eftersom det är läkemedelsklassat. Men Organic Makers i Malmö har tagit in den naturliga motsvarigheten: pilbarksextrakt! Det innehåller 20% salicin, förstadiet till salicylsyra. På huden är det lite mildare men har precis som salicylsyra positiva effekter på inflammerad och acne-drabbad hud, och har även visat sig ha potential att bromsa ålderstecken. En trevlig ingrediens som inte är känd för några biverkningar, om man inte är allergisk mot salicylsyra.

Till det här receptet (och alla andra vattenbaserade recept) rekommenderar jag varmt att du har pH-stickor redo. Jag fick hålla på och pilla lite för att få rätt pH-värde; för lågt pH-värde gör att ingredienserna i ansiktsvattnet liksom skär sig lite grann. Följ instruktionerna noga, kolla gärna pH ett par gånger mot slutet så att det inte blir för lågt och tillsätt bara en droppe mjölksyra i taget.

Du hittar receptet här: https://www.organicmakers.se/ansiktsvatten-med-pilbark-och-aloe-vera/

Lycka till! 

/Anna

Hur skapar man ett eget recept på hudvård?

Hur skapar man ett eget recept på hudvård?

Enkel sockerskrubb som du kan göra ...nu.

Enkel sockerskrubb som du kan göra ...nu.