3 x fina fotbad med salt och ekologiska örter

3 x fina fotbad med salt och ekologiska örter

Det här med att bada fötterna tycker jag är så speciellt. Kroppen är på torra land men fötterna är under vatten. Det blir liksom ett litet fyrverkeri i hjärnan (ja, jag är lättroad)?

Jag hörde på radion/läste nånstans/såg ett klipp på fejjan om att vi stimulerar nervcellerna under våra fotsulor för lite pga skor. De är ju tänkta att vara nakna mot marken och kittla hjärnan med en massa information medan vi går. Det låter så himla rimligt. Hittar ingen källa på't men jag tycker att vi köper den idén som sunt förnuft. Har man haft skor på sig hela dagen och det är för kallt att gå barfota utomhus (och kanske till och med inomhus om man har iskalla gamla golv som vi) kanske man kan kompensera genom att ge fötterna ett varmt bad och lite kärlek?

Använd salt i fotbadet för att mjuka upp huden och faktiskt plocka upp en hel del värdefulla mineraler. Trötta fötter kan till exempel vara hjälpta av att bada med epsomsalt, som innehåller magnesium. Det tas upp via huden och hjälper musklerna att slappna av. Fotbad är dessutom ett bra tillfälle att använda sina örter och eteriska oljor - bara höfta ner en massa gott. 

Jag har gjort tre olika recept med salt, örter och eteriska oljor som ligger uppe på Organic Makers receptblogg nu. Kila över dit om du vill ha alla detaljer! Happy foot bathing :P

Enkel sockerskrubb som du kan göra ...nu.

Enkel sockerskrubb som du kan göra ...nu.

Lyxig ekologisk ansiktsolja för alla hudtyper

Lyxig ekologisk ansiktsolja för alla hudtyper