Naturlig kroppsskrubb med magnesiumsalt, nyponpulver och apelsin

Naturlig kroppsskrubb med magnesiumsalt, nyponpulver och apelsin

Den här storfavoriten är från början ett recept från Organic Makers som jag har ändrat lite i. Magnesiumsalt (eller epsomsalt) är både lagom i kornstorlek för en kroppsskrubb och välgörande för trötta muskler. Och kanske tusen gånger bättre än de mikroplaster man kan hitta i köpe-skrubb. Nyponpulver bidrar med fin färg och antioxidanter, och eterisk olja av apelsin ger skrubben en doft man blir glad av! Vi toppar det hela med mjukgörande ekologiska oljor som håller ihop skrubben och vårdar huden.

Det här behöver du till ca 100 g SALTskrubb

75 g. epsomsalt
ca 5 g. ekologiskt nyponpulver
ca 10 g. ekologisk, kallpressad solrosolja
ca 10 g. ekologisk, kallpressad sesamolja
20 dr. ekologisk eterisk olja av apelsin
ev. några droppar atlasceder som lyfter citrusdoften ytterligare några snäpp

Gör så här

Väg upp de torra ingredienserna i en skål, blanda med en sked. Tillsätt sedan oljorna och sist de eteriska oljorna lite i taget tills du tycker att det luktar gott. Det är lite svårt att beräkna exakt rätt mängd för det här receptet; har man i för mycket olja så sjunker innehållet ihop och vice versa.

Tillsätt oljorna lite i taget tills skrubben känns bra. Fyll sedan burken och knacka den lite i bordet så att innehållet sätter sig. Skulle det sjunka ihop för mycket, häll tillbaka det i skålen och blanda i lite mer salt.

Använd sedan på fuktig hud och skölj inte för noga :D

Organic Makers har fler bra varianter på den här skrubben i sin receptblogg, kolla in.

Hemgjord zinksalva

Hemgjord zinksalva

Söndagsritual

Söndagsritual