Workshop 1 mars: Introduktion till hemgjord hudvård

Workshop 1 mars: Introduktion till hemgjord hudvård

Nyfiken på det där med hemgjord, ekologisk hudvård men osäker på var du ska börja? Välkommen till årets första workshop med Hudvårdsverkstan! Det blir tre timmar snack och verkstad med start 18.00 onsdagen den 1 mars, i Lillstugan på Ölands Folkhögskola. Antalet platser är begränsade, anmäl dig bums!

Vi går igenom:

  • Grundläggande hudvård: Hur funkar huden och hur tar man hand om den?
  • Naturliga råvaror: Ekologiska oljor, smör, vaxer och naturliga tillsatser. Och lite om vatten!
  • Grundläggande metoder för hudvårdstillverkning
  • Så utrustar du hemmalabbet

Sen kastar vi alla hämningar åt sidan och tillverkar tre maximalt användbara, ekologiska hudvårdsprodukter: en skräddarsydd ansiktsolja från ett skafferi med kallpressade oljor av högsta kvalitet, en kroppsolja som vi boostar med god doft och fuktbindande glycerin, och en naturlig deodorant baserad på kallpressad kokosolja. Alla råvaror är rättvist producerade, ekologiska eller ekocertifierade och kommer från svenska Organic Makers. Vi förpackar alltihop i fina flaskor och burkar av glas som går att använda om och om igen.

Reparerande ansiktsolja med ringblomma, chia och amarant

Reparerande ansiktsolja med ringblomma, chia och amarant

Askungemask med hibiskus

Askungemask med hibiskus