Ekologisk ansiktsmask med nässla, choklad eller granatäpple

Ekologisk ansiktsmask med nässla, choklad eller granatäpple

Det här blir en fin, ekologisk julklapp! Eller bara en stor burk ekolyx till dig själv, vad vet jag :D

Fixa en snygg burk och börja med att fylla burken till 1/3 med kaolinlera. Det är en snäll lera som tillför huden mineraler och drar ut skräp utan att torka ut. Sen fyller du nästa tredjedel med något lyxigt anpassat efter hudtyp: ekologiskt nässelpulver (uppstramande), rå kakao (antioxidant och luktar som himmelriket) eller granatäpplepulver (antioxidant och "skrubbig"). Avsluta med en tredjedel kolloidalt havremjöl som är rena balsamet för huden med sina betaglukaner. Packa ihop varje lager ordentligt och fyll hela burken, så att innehållet håller sig stadigt. 

När det är dags att använda ansiktsmasken, blanda en dryg matsked pulver med lika mycket vatten. Konsistensen ska bli tjock och fluffig. Applicera ett rejält lager och låt masken sitta 5-15 minuter. Den ska inte torka - då drar leran fukt ur huden. Skölj av masken med ljummet vatten och avsluta med några droppar ansiktsolja. Hello glow!

Ingredienserna och grundreceptet har jag hämtat från Organic Makers.

Rengöring/ansiktsmask med honung och jojoba

Rengöring/ansiktsmask med honung och jojoba

Julworkshop den 14/12

Julworkshop den 14/12