Solrosolja, en riktig slitvarg

Solrosolja, en riktig slitvarg

Den här rackaren är rik på linolsyra (omega 6) som jobbar hårt med att hjälpa huden hålla skräp ute och fukt inne. En riktig bästis för den med eksem, torr hud och faktiskt även acne! Den är nämligen helt icke komedogen, mjukar upp sebumet i porerna och försvårar för bakterier att ta sig in. Läs mer om solrosolja i Dermatology Times här.

Den är guldigt gul, doftar svagt av solrosfrön och försvinner snabbt in i huden utan att lämna någon glans efter sig. Det finns bra, kallpressad solrosolja i mataffären - men till ansiktet använder jag den här ekologiska solrosoljan av finast möjliga kvalitet från ett jordbrukskooperativ i Poitou-Charentes, västra Frankrike.

Fin va?

Äntligen workshop-dags

Äntligen workshop-dags

Välkommen hit!

Välkommen hit!